Comprimeer je afbeeldingen voor een snellere website

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wil je het optimale uit je WordPress website halen? Het begint allemaal met de laadsnelheid van je website. Er zijn veel factoren die je laadsnelheid beïnvloeden, waaronder afbeeldingen. Heb je te grote afbeeldingen of duurt het laden te lang? Dan is de kans groot dat bezoekers afhaken. Dit zorgt voor een lager conversieratio, maar kan ook een negatieve invloed hebben op je ranking binnen Google.

Wij adviseren om afbeeldingen die je op je website plaatst te comprimeren. Dit kan op verschillende manieren. In dit blog lees je met welke tools je makkelijk afbeeldingen kan comprimeren voor een snellere website.

Automatisch comprimeren met behulp van WP Smush

WP Smush Dashboard
WP Smush Dashboard

Je kan het comprimeren van je afbeeldingen het beste automatiseren. Onze favoriete plugin hiervoor is WP Smush. Deze plugin heeft een gratis versie die beschikbaar is vanuit WordPress.org en een premium versie die je krijgt bij een abonnement op WPMU Dev.

Je kan WP Smush gratis downloaden via deze link. Wil je beter geoptimaliseerde afbeeldingen en de mogelijkheid om meer dan 50 afbeeldingen tegelijk te ‘smushen’? Dan kan je via deze link een lidmaatschap nemen op WPMU Dev (en tegelijk profiteren van andere plugins die je website sneller maken).

Automatisch afbeeldingen comprimeren via TinyPNG voor WordPress

Ook TinyPNG heeft een plugin die JPG en PNG afbeeldingen automatisch voor je comprimeert. De plugin is gratis te downloaden via deze link, maar bevat een limiet van 500 afbeeldingen per maand.

Handmatig comprimeren via TinyPNG of in Photoshop

Afbeeldingen tot 5 MB kan je gratis comprimeren via de website van TinyPNG. Je doet dit door naar https://tinypng.com te gaan en je afbeeldingen in het upload vak te slepen. Vervolgens kan je het resultaat downloaden en deze uploaden naar je website.

Wil je je afbeeldingen comprimeren in Photoshop? Lees dan dit artikel van Adobe!

Kom je er zelf niet uit of wil je weten hoe je naast het optimaliseren van afbeeldingen je website nóg sneller kan maken? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Lees verder

Website tips

WordPress en SEO: Een perfecte match

Als je ook maar even door een online marketing website heen scrolt zie je het tig keer voorbij komen: Goede zoekmachine optimalisatie (SEO) is belangrijk.

WPinaday®
Spaarne 55-III
2011 CE
Haarlem

WPinaday kantoor

Afspraak maken

Je bent van harte welkom!

Website laten maken

Offerte aanvragen

Brief ons voor een offerte.

We bespreken graag je plannen!