Instagram account verifiëren: Zo vraag je verificatie aan

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je als merk actief bent op Instagram wil je natuurlijk autoriteit uitstralen en er zeker van zijn dat het duidelijk is dat het om een officieel account gaat. In de strijd tegen fake-news en impersonatie heeft Instagram nu besloten dat iedereen een ‘blauw vinkje’ kan aanvragen. Dat is goed nieuws voor velen die graag hun Instagram account verifiëren. In dit artikel lees je hoe je het verificatieproces voor jouw account aanvraagt.

Instagram account verifiëren

Stap 1: Open de Instagram applicatie en ga naar je profiel

Stap 2: Klik op “Instellingen”

Stap 3: Scroll totdat je “Verificatie aanvragen” ziet en klik hier op

Stap 4: Vul de benodigde details in en upload een foto van je identiteitsbewijs of een officieel bedrijfsdocument

Wanneer je alle stappen succesvol hebt doorlopen zal het team van Instagram je verificatieverzoek beoordelen. Let er op dat een aanvraag niet betekent dat je automatisch geverifieerd wordt. Instagram zal ook kijken naar de activiteit en populariteit van je account. Een groot aantal volgers en engagement is dan ook belangrijk voordat je een verzoek indient.  

Instagram verificatieverzoek afgewezen

Is je Instagram verificatieverzoek afgewezen? Dan zijn er andere manieren om aan je fans/klanten te laten zien dat het een officieel account is. Zet bijvoorbeeld links naar je Instagram op je website en Facebook. Blijf je daarnaast focussen op het uitbreiden van je Instagram account. Hoe meer volgers en engagement je hebt, hoe groter de kans is dat je in de toekomst wel geverifieerd wordt.

Lees verder

Website tips

WordPress en SEO: Een perfecte match

Als je ook maar even door een online marketing website heen scrolt zie je het tig keer voorbij komen: Goede zoekmachine optimalisatie (SEO) is belangrijk.

WPinaday®
Spaarne 55-III
2011 CE
Haarlem

WPinaday kantoor

Afspraak maken

Je bent van harte welkom!

Website laten maken

Offerte aanvragen

Brief ons voor een offerte.

We bespreken graag je plannen!