Website strategie

Het ontwikkelen van jouw website strategie

Het omzetten van een website strategie is een vitale stap in het ontwikkelingsproces van elke succesvolle WordPress-website. In onze strategische sessies, starten we met het diep begrijpen van de doelstellingen, doelgroep en boodschap van jouw organisatie. Dit proces is vergelijkbaar met het leggen van een stevig fundament voor een gebouw; als het niet solide is, zal de rest van de structuur wankel zijn.
orangegrid
Website strategie
grid

Het begint met een website strategie

Wij koesteren jouw inzichten, expertise en visie, want niemand kent jouw bedrijf beter dan jijzelf. Onze digitale strategen zijn erop gericht om jouw behoeften volledig te doorgronden, zodat we de optimale vertaalslag kunnen maken naar de realisatie van jouw unieke WordPress-website. Dit is het beginpunt voor het bouwen van een online aanwezigheid die jouw doelgroep aanspreekt en jouw organisatiedoelen ondersteunt.

Analyse

Een website strategie geeft jouw online aanwezigheid focus en richting. Het begint met een grondige analyse van jouw doelgroep, concurrenten en zakelijke doelstellingen. Met deze inzichten creëren we een plan dat niet alleen de structuur en het ontwerp van je website bepaalt, maar ook de content, functionaliteiten en user experience.

Content strategie

De website moet inhoud bevatten die relevant, aantrekkelijk en waardevol is voor de doelgroep, met inbegrip van tekst met de juiste toon, afbeeldingen, video’s, illustraties, animaties en andere media. Bij WPinaday hanteren we een allesomvattende brandingbenadering en werken we samen met experts op alle benodigde gebieden.

Vertaalslag

Het vertalen van een website strategie is een compleet proces dat design, content en techniek integreert. Het doel is om een website te realiseren die zowel de doelgroep aanspreekt als de organisatiedoelen ondersteunt. Dit vereist nauwe samenwerking tussen strategen, ontwerpers en ontwikkelaars voor een impactvolle online aanwezigheid.

Waarom een website strategie?

Een website zonder strategie staat gelijk aan een schip zonder kompas; het dwaalt doelloos rond. Of je nu een beginnende ondernemer, een ANBI-stichting, of een gevestigd bedrijf vertegenwoordigt, onze website strategieën zijn ontworpen om jouw digitale doelen te verwezenlijken. Het vormt een waardevolle investering voor jouw hele organisatie, omdat het je als ondernemer dwingt na te denken over de koers van jouw onderneming.

website strategie

Meetbare resultaten

Een doordachte website strategie legt de basis voor online succes. Het eindproduct van de strategiefase zijn wireframes, de technische bouwstenen, waarin we de werking van jouw website hebben vastgelegd. Dit resulteert tijdens het ontwikkelen van het project uiteindelijk een tijdwinst op. Daarnaast ontwikkelen wij een website die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook effectief in het aantrekken van bezoekers, betrokken houden en conversies genereren. Bij WPinaday gaan we verder dan alleen het bouwen van een website; we bouwen een digitale strategie die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tilt.

Ons proces

Verkenning

Verkennen

WordPress bureau Nederland

Doelgroep

We willen jouw doelgroep beter leren begrijpen. Wat zijn hun interesses, behoeften en gedrag. Dit stelt ons in staat om een website te creëren die hen aanspreekt en betrokken houdt.

Onderzoek

Digital agency

Concurrentie

We onderzoeken jouw directe concurrenten op lokaal, landelijk of internationaal niveau. Om te begrijpen hoe de concurrentie beweegt en waar kansen liggen om je te onderscheiden.

Koers bepalen

Windy Waters

Actieplan

Vanuit onze strategie sessies, aangevuld met onderzoek zullen wij in overleg een actieplan maken voor de korte, midden en lange termijn. Of het nu gaat om leadgeneratie, verkoop, of naamsbekendheid.

Ons proces

Uitvoering

Structuur

UX/UI Design

Design

We ontwerpen een logische site-structuur en bepalen welke functionaliteiten nodig zijn om een soepele gebruikerservaring te bieden.

Beleving

DGBVN - 22 mei 2022 - IJsbaan Haarlem

Content

We ontwikkelen een plan voor waardevolle en relevante content die jouw doelgroep aanspreekt en de zichtbaarheid in zoekmachines vergroot.

Functioneel

De Groene Tweewieler

Creatie

Wij zorgen ervoor dat de strategie één op één wordt door vertaald naar een functionele website met alle besproken functionaliteiten en content pagina's.