Website strategie

Het ontwikkelen van jouw website strategie

Wanneer je een website wil laten maken is het van belang om een strategie te maken voor de website. Wat zijn de doelstellingen van jouw website? Welke doelgroep bezoekt jouw website en hoe zoeken zij naar jouw bedrijf en diensten? Wat is belangrijk voor de doelgroep en op welke manier landen bezoekers op jouw pagina en wat krijgen zij op dat moment te zien? Een website strategie helpt bij het bepalen van de juiste SEO landingspagina’s en dit is een essentiële stap voorafgaand aan het ontwikkelingsproces van jouw succesvolle website.

In onze strategische sessies, starten we met het diep begrijpen van de doelstellingen, doelgroep en boodschap van jouw organisatie. Vanuit de website strategie kunnen onze ontwerpers een wireframe maken voor de website en vervolgens aan de slag met een webdesign, waar de vormgeving en call to actions en posities voor content een plek krijgen in het webdesign.

orangegrid
Website strategie
grid

Het begint met een website strategie

Wij koesteren jouw inzichten, expertise en visie, want niemand kent jouw bedrijf beter dan jijzelf. Onze digitale strategen zijn erop gericht om jouw wensen voor de website volledig te doorgronden, zodat we de optimale vertaalslag kunnen maken naar de realisatie van jouw unieke WordPress-website. Een website strategie is het vertrekpunt voor het bouwen van een online uitstraling die jouw doelgroep aanspreekt en jouw organisatiedoelen ondersteunt. Op basis van de strategie kan ook online marketing, waaronder Google Ads advertenties, Social media en Zoekmachine Optimalisatie (SEO) worden bedreven.

Audit van jouw bestaande website en brainstorm

Een website strategie geeft richting aan de nieuwe website die jij wilt laten maken. Wij beginnen met Audit, die bestaat uit een grondige analyse van jouw bestaande website, data vanuit Google Analytics en een keyword onderzoek, doelgroep analyse, concurrenten onderzoek en onderzoeken de online kansen, waarmee wij jouw online doelstellingen gaan realiseren. 

Content strategie

Op basis van nieuwe inzichten creëren we een plan van aanpak, dat niet alleen de structuur en het webdesign van de website die je wilt laten maken bepaalt, maar ook de content, functionaliteiten en gebruikerservaring. De website moet content bevatten die relevant, aantrekkelijk en waardevol is voor jouw doelgroep. Denk aan teksten met een juiste tone of voice, afbeeldingen, video’s en eventueel illustraties of animaties. Bij WPinaday helpen wij met een concrete strategie en kunnen in samenwerking met contentcreators de content voor jouw website produceren.

Website laten maken in Haarlem

Bij het laten maken van jouw website komt bij WPinaday doorgaans een uitgebreide voorbereiding om de hoek kijken. Het vertalen van een website strategie is een compleet proces wij in samenwerking met jou als opdrachtgever uitdenken en uitwerken. Op basis van het plan van aanpak kunnen wij de nieuwe website ontwikkelen op een professioneel niveau, uiteraard helemaal volgens een overzichtelijke planning en volgens een doordachte strategie, waarbij wij samenwerken met onze WordPress specialisten en content creators.

Maak vrijblijvend een afspraak

Lijkt het jou leuk om vrijblijvend kennis te maken met WPinaday? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor in Haarlem. Daarnaast kunnen wij dit ook online doen of we maken een afspraak bij jouw bedrijf, zodat wij meteen een impressie krijgen van jouw onderneming.

Of je nu een beginnende ondernemer, een ANBI-stichting, of een gevestigd bedrijf vertegenwoordigt, onze website strategieën zijn ontworpen om jouw digitale doelen te verwezenlijken. Het vormt een waardevolle investering voor jouw hele organisatie. Het vormt de basis voor de website die je wilt laten maken bij WPinaday.

website strategie

Meetbare resultaten

Een doordachte website strategie legt de basis voor online succes. Het eindproduct van de strategiefase zijn wireframes, de technische bouwstenen, waarin we de werking van jouw website hebben vastgelegd. Dit resulteert tijdens het ontwikkelen van het project uiteindelijk een tijdwinst op. Daarnaast ontwikkelen wij een website die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook effectief in het aantrekken van bezoekers, betrokken houden en conversies genereren. Bij WPinaday gaan we verder dan alleen het bouwen van een website; we bouwen een digitale strategie die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tilt.

Ons proces

Verkenning

Verkennen

WordPress bureau Nederland

Doelgroep

We willen jouw doelgroep beter leren begrijpen. Wat zijn hun interesses, behoeften en gedrag. Dit stelt ons in staat om een website te creëren die hen aanspreekt en betrokken houdt.

Onderzoek

Digital agency

Concurrentie

We onderzoeken jouw directe concurrenten op lokaal, landelijk of internationaal niveau. Om te begrijpen hoe de concurrentie beweegt en waar kansen liggen om je te onderscheiden.

Koers bepalen

Windy Waters

Actieplan

Vanuit onze strategie sessies, aangevuld met onderzoek zullen wij in overleg een actieplan maken voor de korte, midden en lange termijn. Of het nu gaat om leadgeneratie, verkoop, of naamsbekendheid.

Ons proces

Uitvoering

Structuur

UX/UI Design

Webdesign

We ontwerpen een logische site-structuur en bepalen welke functionaliteiten nodig zijn om een soepele gebruikerservaring te bieden.

Beleving

DGBVN - 22 mei 2022 - IJsbaan Haarlem

Content creatie

We ontwikkelen een plan voor waardevolle en relevante content die jouw doelgroep aanspreekt en de zichtbaarheid in zoekmachines vergroot.

Functioneel

De Groene Tweewieler

Website ontwikkelen

Wij zorgen ervoor dat de strategie één op één wordt door vertaald naar een functionele website met alle besproken functionaliteiten en content pagina's.