WordPress Website laten maken

WordPress webbureau in Haarlem

Bij WPinaday ontwikkelen wij websites die het verschil maken. Prachtige op maat gemaakte WordPress websites, voor zowel startende ondernemers als gevestigde corporate bedrijven, en alles wat daar tussenin zit. WPinaday timmert inmiddels 10 jaar aan de weg als WordPress webbureau in Haarlem. Vanuit ons creatieve kantoor aan de Kinderhuissingel 4J, werkt ons team iedere dag met veel plezier aan het bedenken- ontwerpen en ontwikkelen van uiteenlopende websites op basis van WordPress en Elementor Pro.

orangegrid
WordPress development
grid

De kracht van een goede start

Voordat we ook maar één lijn code schrijven, zetten we de basis stevig neer. Onze aanpak begint met het begrijpen van jouw business, visie, doelstellingen en doelgroep. Dit vormt de ruggengraat van jouw maatwerk WordPress website. We willen graag alles weten: van je beoogde uitstraling tot de gewenste functionaliteiten die jouw website tot leven brengen. 

Maatwerk WordPress website

Ontdek de eindeloze mogelijkheden met maatwerk WordPress ontwikkeling. WPinday heeft uitgebreide expertise en een bewezen track record. Wij ontwikkelen jouw website op basis van UX/UI, mobiel vriendelijk met custom code. Daarnaast schrijven wij SEO teksten, verzorgen fotografie en video content voor een full service aanpak.

Semi- maatwerk website in WordPress

Wil je een website in WordPress laten maken met een beperkt budget? Bijvoorbeeld voor een nieuwe bedrijf in oprichting, ANBI Stichting of bijvoorbeeld een scholengemeenschap of een goed doel? Kom eens met ons om tafel zitten om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Onze Werkwijze

Na ons kennismakingsgesprek beginnen met een diepgaande analyse van jouw behoeften en doelstelling ten aanzien van het ontwikkelen van jouw vernieuwde website. Samen definiëren we de scope en functionaliteiten en maken een planning voor het realiseren van jouw WordPress website.

Onze WordPress Specialisten

WPinaday heeft een toegewijd team van WordPress specialisten. Onze projectteams zijn ingedeeld in verschillende disciplines, die ieder op zichzelf waarde toevoegen en hun bijdrage leveren tijdens de variërende en uitdagende WordPress en WooCommerce projecten van onze opdrachtgevers.

Binnen WPinaday hanteren we scum als projectmanagement methodiek, waarbij onze WordPress specialisten in sprints werken naar de volgende taken binnen het project. Interne communicatie en overleg vindt dagelijks plaats tijdens onze standups, waarin we overleg voeren over de voortgang van jouw project. Ben je in de gelegenheid om aan te haken? Neem dan deel via video call, zodat je op het grote scherm samen met ons team overleg kunt hebben, schermen kunt delen en terugblikken op afgelopen week.

Wat maakt ons WordPress webbureau anders?

In de afgelopen 10 jaar heeft WPinaday meer dan 900 WordPress websites mogen ontwikkelen. Voor vrijwel iedere branche, type onderneming en rechtsvorm heeft ons team een website gerealiseerd op basis van de wensen en doelstellingen van de organisatie. Daar zijn we trots op, maar wij zijn vooral trots op de positieve reacties van onze tevreden opdrachtgevers. 

Bij WPinaday geloven we dat diepgaande betrokkenheid, vanaf het begin van het project, cruciaal is om de essentie van jouw bedrijf te begrijpen. We stappen in jouw schoenen als ondernemer en kijken door de bril van jouw doelgroep. Het realiseren van een nieuwe WordPress website begint bij WPinaday altijd met een vrijblijvend en persoonlijk gesprek, zodat wij een uitgebreide inventarisatie kunnen maken. Op basis van van jouw wensen en ideeën kunnen wij je adviseren, maar ook voorbeelden laten zien van vergelijkbare oplossingen die wij in het verleden voor andere opdrachtgevers hebben gemaakt.

Wat kost een WordPress website?

De kosten voor het realiseren van een nieuwe WordPress website variëren tussen de 2k> en 10k+. Dit is geheel afhankelijk hoe uitgebreid en bovenal hoe complex de website uiteindelijk wordt ontwikkeld en wat er specifiek allemaal ontwikkeld moet worden op maat, om de doelstellingen te realiseren. 

WordPress heeft veel kant- en klare plugins die meestal een oplossing bieden voor gewenste functionaliteiten. Toch zien we vaak dat wensen dusdanig specifiek zijn, dat deze oplossing niet vanuit een plugin kan worden gehaald. In dat geval kunnen onze WordPress specialisten bijvoorbeeld zelf een Plugin ontwikkelen, waar de functionaliteiten volledig op maat middels code worden geschreven. Wij werken niet uitsluitend op maat. Het is ook mogelijk om een betaalbare website te laten ontwikkelen op basis van de nieuwste versie van WordPress, met Elementor Pro als pagebuilder.

Wanneer je wilt weten wat de kosten zijn voor het laten ontwikkelen van een WordPress website, adviseren wij je om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Het is zonder enige briefing op voorhand, voor ons niet mogelijk om aan te geven wat een WordPress website kost. Wij onderzoeken graag hoe wij het project binnen jouw budget kunnen realiseren. 

Wanneer wij een website volledig op maat ontwikkelen, dan gaat er vanzelfsprekend ook veel meer tijd gemoeid met het voorbereiden, ontwerpen van het brandbook, tone of voice, branding, SEO teksten, UX/UI design, WordPress development, het mobiel responsive maken, testen & debuggen, live zetten van de website op onze WordPress managed hosting omgeving.

Wil je dat WPinaday het complete traject regelt, van website strategie, briefing richting brandmanager, aansturen van de fotograaf, copywriter, UX/UI designer en doorvertaling naar ons WordPress development team? In dat geval realiseren wij een compleet maatwerk traject om jouw branding en positionering te ontwikkelen van a t/m z. 

Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij vrij snel een richtprijs geven. Wanneer wij alle details weten, maken wij altijd een vooraf gespecificeerde offerte. Na akkoord op ons voorstel maken we een afspraak voor een uitgebreide kick-off van jouw project. Vanuit daar volgt een gespecificeerd planning. Onze planning bevat tevens alle project overleg momenten, tussentijdse presentaties en alle tussenstappen en details van het project.

Samenwerken met WPinaday als Agency?

Heb je een grafische achtergrond en ben je voor jouw opdrachtgever aan de slag gegaan met het uitwerken van een huisstijl, webdesign, logo’s en brandbook? Maar zoek je voor het technisch realiseren van de website naar een WordPress bureau, om het project in samenwerking met jou te verzorgen? Maak dan kennis met WPinaday!

WPinaday heeft uitstekende en heel veel mooie langdurige samenwerkingen met verschillende bureau’s, zoals: grafisch vormgevers, online marketing, reclame- en designbureau’s, verspreid door heel Nederland. Bij WPinaday spreken wij jouw taal en geloven in de kracht van samenwerken. Of je een communicatieadviseur bent binnen een ANBI Stichting of bij de gemeenten of overheid, een ervaren projectleider of product owner bent, binnen een marketing of designbureau. WPinaday staat voor je klaar! In samenwerking met jou zorgen we voor een onvergetelijk project. Afhankelijk van jouw voorkeur en wensen blijf jij gewoon aanspreekpunt richting jouw opdrachtgever. Vanuit WPinaday stellen wij een projectmanager aan die het project samen met jou afstemt van het begin- tot aan de oplevering. 

Binnen onze project teams werken wij met een overzichtelijke planning en werken in wekelijkse sprints. Samen stemmen we de planning af, zodat we binnen de afgesproken deadlines de website in WordPress realiseren. Dagelijks houden wij intern een standup, om de voortgang met elkaar te bespreken. Als Agency kun jij, desgewenst samen met jouw opdrachtgever aanhaken tijdens video conferentie, of live bij ons op kantoor in Haarlem.

Ieder WordPress project dat je uitbesteed aan WPinaday, wordt met de grootste zorg en aandacht voor jouw opdrachtgever ontwikkeld. Natuurlijk verbind ook jij je naam aan het project. Wij begrijpen het belang prestatie, discretie, de hoogwaardige kwaliteit die gewaarborgd moet zijn, afspraken die vanzelfsprekend nageleefd worden, deadlines, presentatie- en overleg momenten, en websites die over meerdere lagen getest en gefinetuned worden, voorafgaand aan de officiële presentatie aan het bestuur en betrokken partners. 

Wat de doelstelling of uitdagingen van jullie project ook is. Bij WPinaday is het project in vertrouwde handen. Ons team is flexibel en past zich moeiteloos aan. We delen graag onze kennis en informatie over technologie, maar we begrijpen dat dit geen verplichting is. Ons doel is om jou en je opdrachtgever(s) te inspireren, verwachtingen te overtreffen en te ontzorgen op het moment dat wij met elkaar samenwerken.

Een goede voorbereiding

Maak kennis met onze digitale strategen, story teller, creatievelingen en WordPress specialisten. Zij vragen zich op dit moment af op welke manier mensen jouw website bezoeken. Hoe zoekt jouw doelgroep binnen de zoekmachines bijvoorbeeld naar jouw diensten, producten of oplossingen? Wie zijn je grootste concurrenten en wat zijn nu websites waar jij écht enthousiast van wordt? Ons team staat in de startblokken om je alle vragen ten aanzien van het project van het hemd te vragen.

Wat is de reden waarom je een nieuwe website wilt laten maken in WordPress? Hoe kunnen wij van dienst zijn om er voor te zorgen dat jouw website aansluit op de bedrijfsdoelstellingen en de verwachtingen van je doelgroep?

Welke pagina’s zie je binnen jouw vernieuwde website graag terug? Wat wil je op de verschillende pagina’s communiceren? Hoe zorgen wij ervoor dat de bezoekers na oplevering van de website , vanuit de organische zoekresultaten in Google landen op de specifieke SEO landingpagina’s binnen jouw website? Welke Call to Action momenten bouwen wij in?

Binnen WPinaday wordt er zeer uitgebreid over jouw project nagedacht, over ieder specifiek moment in de funnel, wij jouw bezoekers aanzetten tot actie. Achter iedere actie hangen vervolgstappen, waarvan wij moeten weten hoe jullie dit binnen het bedrijf het liefst willen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een bedank-pagina met e-mail automation na het invullen van een contactformulier. Hierdoor dragen we zorg voor een prettige en ultieme klantbeleving.

Het vormen van een website-strategie op basis van de inventarisatie is voor het ontwikkelen iedere WordPress website en WooCommerce webshop die wij ontwikkelen van cruciaal belang. Door uitgebreid met elkaar te sparren, onderzoek te doen voorafgaand aan het ontwikkelen van de website, zorgen we ervoor dat het UX/UI design van de website naadloos aansluit op de verwachtingen van jullie doelgroep en doelstellingen van de site. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer contact aanvragen en hogere conversies via de website. Wij noemen dit binnen WPinaday een conversie gedreven website. Dit houdt ook verband met het vermogen van bezoekers om snel en intuïtief informatie te vinden binnen de website. Het snel kunnen raadplegen van informatie draagt bij aan een langer verblijf op jouw website en terugkerende bezoekers.

Type WordPress websites

WPinaday heeft een uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van websites voor uiteenlopende branches. Staat jouw branche of oplossing er niet tussen en wil je bespreken of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Starten met een project Kick-off

Ben je op zoek naar een WordPress specialist om jouw website professioneel te laten maken? Wij helpen je graag met het vaststellen van de doelstellingen, functionaliteiten, het aantal pagina’s en specifieke wensen ten aanzien van de content. 

Tijdens een project Kick-off meeting informeren wij je graag over de mogelijkheden. Vanuit onze ervaring en expertise in WordPress development kunnen wij doorgaans met onderbouwing vertellen over de mogelijkheden, eventuele beperkingen en benodigde plugins die je nodig hebt voor het ontwikkelen en implementeren van functionaliteiten binnen het budget. 

We vinden het belangrijk om een website te bouwen die aan alle verwachtingen voldoet. Uiteindelijk komt het er op neer dat het ontwikkelen van een website in WordPress tijd kost. Een gemiddelde doorlooptijd is ongeveer 2 tot 3 weken. Deze tijd bestaat enerzijds uit een gedegen voorbereiding, maar ook in het ontwikkelen van de website, het inregelen van alle content en het testen en live zetten van de website op onze Managed WordPress hosting omgeving. 

Afhankelijk van de complexiteit van de website en de doelstellingen kan er gekozen worden voor een WordPress thema, of een maatwerk benadering of een semi-maatwerk benadering, waarbij onze WordPress specialisten voor een gedeelte maatwerk binnen de website inbouwen. Ook hierbij kun je uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 2 tot 3 weken, vanaf het moment dat alle content voor handen is. Wanneer er content gecreeerd moet worden, zoals teksten, fotografie of video, dan zijn wij afhankelijk van de planning van onze partners. Ook zij hebben na de draaidag tijd nodig om foto’s na te bewerken voor web en de video te monteren, presenteren, eventueel feedback verzamelen. verwerken en daarna de final bestanden door te sturen.

We zorgen er voor dat we binnen jouw budget een professionele WordPress website ontwikkelen die aansluit op de verwachtingen van jouw doelgroep en een fantastische presentatie biedt op mobiel, tablet en desktop voor de doelgroep en betrokken partijen die jouw website bezoeken.

Door onze jarenlange ervaring als WordPress bureau in Haarlem, kunnen wij gestructureerd, snel en professioneel schakelen voor kleine- en grote bedrijven, ANBI stichtingen, gemeenten en Semi overheid intstellingen. WPinaday heeft een zeer groot netwerk aan inspirerende ondernemers en bedrijven waar we lange termijnrelaties mee hebben opgebouwd. Dat is voor ons als WordPress bureau geen must, maar het kenmerkt wel de manier waarop wij samenwerken met onze opdrachtgevers, waaronder ook met derde partijen, zoals ontwerpbureau’s, communicatieadviseurs, online marketing bureau’s en grafisch vormgevers.

Wanneer je op zoek bent naar een WordPress bureau, waar kwaliteit en communicatie op nummer één staat. Voel je dan zeker vrij om contact met ons op te nemen. Kom gerust langs op afspraak en desgewenst komen wij uiteraard ook graag langs bij jou om een indruk te krijgen van jouw onderneming en bedrijfscultuur.

Integratie ervaring vanuit WPinaday

WPinaday heeft een uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van integraties voor WordPress websites. Bekijk welke integraties wij voor WordPress met regelmaat verzorgen. Ben je specifiek op zoek naar een integratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij ontwikkelen zelf API koppelingen voor WordPress. Daarom is er vrijwel alles mogelijk op het moment dat er ontwikkelaars documentatie beschikbaar is. Daarnaast ontwikkeld WPinaday zelf plugins om functionaliteiten binnen WordPress te realiseren. Bekijk de meest voorkomende integraties die wij als WordPress bureau zelf hebben ontwikkeld, of waarbij we gebruik maken van toonaangevende en bewezen integraties van partners.

Mogelijkheden binnen WordPress

WordPress is veel meer dan alleen een content management systeem; het is een platform dat de deuren opent naar onbegrensde online mogelijkheden.

Of je nu een betaalbare WordPress website wilt laten maken met een aantal pagina’s en een portfolio van jouw meest recente projecten, maar wel een professionele website wilt als eindresultaat, dan kan er gekozen worden voor een gedegen WordPress thema.

We informeren je bij de keuze van het WordPress thema bovendien in de keuze van het type thema dat je voor ogen hebt, want binnen de uiteenlopende WordPress thema’s bestaat er namelijk ontzettend veel kwaliteitsverschil in de code van de thema’s die gratis- of tegen betaling worden aangeboden.

Er zijn veel WordPress thema’s die er op het eerste gezicht van de buitenkant prachtig uitzien, maar waarbij de ontwikkelaars van het thema het laten afweten als het aankomt op de code die zij hebben gebruikt. Je blijft hierdoor vaak beperkt in de mogelijkheden, of het blijkt na installatie ontzettend complex om de content eenvoudig aan te passen. Maar dat is nu wat je precies verwacht ten aanzien van jouw nieuwe WordPress website.

Wij kijken graag met je mee om binnen jouw budget te zorgen voor een gedegen oplossing, wanneer je kiest om te werken vanuit een WordPress thema. 

WordPress bureau Nederland

Inventarisatie wensen & doelstellingen

Een inventarisatie maken van de benodigde pagina’s, wensen en functionaliteiten is altijd erg belangrijk is. Achteraf kun je in het begin denken te kunnen besparen op de ontwikkeling van jouw website. Maar meestal kun je beter net even wat meer investeren om er voor te zorgen dat je een kwalitatieve website laat ontwikkelen die aan al je verwachtingen voldoet.

Een professionele WordPress website resulteert namelijk in betere conversies, maar ook in minder stress bij jou als ondernemer. Bovendien wil je niet na twee jaar alweer het complete framework vervangen, terwijl een gemiddelde WordPress website gemiddeld vijf jaar zonder problemen moet meegaan met het uitvoeren van de benodigde technische updates van het WordPress framework en actieve plugins. Voor het onderhoud van jouw WordPress website kun je een kijken op onze pagina op basis van goed onderhoud met Mananged WordPress hosting.

Onze WordPress specialisten ontwikkelen het liefst de hele dag zelf thema’s en eigen functionaliteiten voor onze opdrachtgevers, waarbij onze UX/UI designer meedenkt in de ontwerpfase van verschillende elementen en pagina lay-outs. Hiermee willen wij aangeven dat WPinaday zelf WordPress thema’s ontwikkeld voor jou als ondernemer, zodat je ook meteen een unieke presentatie hebt naar buiten. 

We willen er zeker van zijn dat de technische aspecten van jouw WordPress website zijn gewaarborgd en dat we in samenspraak een WordPress website ontwikkelen die de komende jaren zonder problemen functioneert op het internet. Onze developers maken doorgaans gebruik van Elementor Pro, op dit moment de grootste en populaire pagebuilder de website volledig naar eigen smaak kunnen inrichten. Het is hierbij een combinatie van development, in combinatie met templates waarmee we kunnen werken. Dit noemen we semi-maatwerk, waardoor we in een kort tijdbestek snel voor jouw project kunnen schakelen. Bij het doorontwikkelen van een website kunnen we binnen Elementor bovendien snel nieuwe landingspagina’s inrichten voor jouw diensten of online marketing campagnes.