Afbeelding en tekst bij Facebook link veranderen

Ben je niet blij met de standaard weergave van je links op Facebook? En wil je zelf liever de afbeelding en tekst aanpassen? Dan is Open Graph Markup dé manier om je gedeelde content op Facebook een beter uiterlijk te geven. In dit artikel lees je hoe je zelf gebruik maakt van Open Graph Markup.

Open Graph Markup voor Facebook

Met Open Graph Markup voor Facebook geef je de crawlers van Facebook duidelijke aanwijzingen hoe ze jouw links moeten weergeven. Het is de enige manier om controle te krijgen over de weergave van je links binnen het platform. Zonder gebruik te maken van Open Graph Markup zal Facebook zelf afbeeldingen en titels uitkiezen.

De zogenoemde “Meta Tags” dien je in desectie van je website toe te voegen. De code ziet er in de basis ongeveer zo uit voor een WordPress blog artikel:


De code zorgt voor de volgende link preview op Facebook:

 

Mocht je veel blogs hebben, of zelf niet in de code willen rommelen, dan kan je het beste gebruik maken van een plugin. Een plugin die dit mogelijk maakt is o.a. Open Graph for Facebook, Google + and Twitter Card Tags. De plugin is gratis beschikbaar via WordPress.org.

Gebruik je voor je zoekmachine optimalisatie al de Yoast SEO plugin? Dan heb je geen extra plugin meer nodig. Je kan via de Yoast SEO box in je pagina of bericht op het social media icoontje onder het verkeerslicht drukken om de instellingen te veranderen. In de onderstaande video legt het team van Yoast SEO uit hoe je dit configureert:

Wil je de algemene weergave voor het delen van links op Facebook van je website aanpassen? Navigeer dan vanuit het WordPress Dashboard naar het kopje “SEO” en kies in het submenu voor “Sociaal”.

Weergave Facebook link uittesten

Wanneer je alles in hebt gesteld is het fijn om te weten of het ook werkt. Daarom heeft Facebook een Sharing Debugger online staan. Via deze handige tool kan je zelf kijken of de code goed ingesteld staat. Je vindt de Sharing Debugger via deze link.