WordPress en SEO: Een perfecte match

Als je ook maar even door een online marketing website heen scrolt zie je het tig keer voorbij komen: Goede zoekmachine optimalisatie (SEO) is belangrijk. Wat je dan weer niet verteld wordt is dat SEO en WordPress eigenlijk dé match van de eeuw zijn als het op jouw online vindbaarheid aankomt. Geloof je ons niet? In dit blog gaan we je precies uitleggen waarom WordPress en SEO een goede combinatie zijn.

 

Google’s voorliefde voor open source

WordPress is zoals velen al wel weten een Open Source Platform. Dat houdt in dat de gebruiker vrij is om de software te bestuderen, aan te passen, te verbeteren, te verspreiden of verkopen. Daarbij is de broncode onderdeel van de licentie. Dit resulteert erin dat de gebruiker óók de ontwikkelaar kan zijn. Google houdt van Open Source Platformen omdat Open Source Platformen innovatie aanmoedigen. Waar webdevelopers van maatwerk websites maandenlang sleutelen aan basisfuncties voor een functionele website zit dit bij WordPress al goed vanaf de start.

Overzichtelijke code

Zoekmachines en Social Media maken gebruik van zogeheten ‘’Crawlers’’ Hoewel deze term je misschien doet denken aan schrikbarende wezens uit een horrorfilm mogen wij WordPress gebruikers toch wel blij zijn met dit systeem. Crawlers doorzoeken code naar bruikbare informatie over jouw website.

WordPress gebruikt overzichtelijke, simpele code. Door het gebruiken van PHP en HTML begrijpen de belangrijkste Crawlers jouw SEO content meteen. Maatwerk websites bieden vaak naast rommelige code, ook niet de optie extra gedetailleerde zoekmachine optimalisatie toe te passen terwijl WordPress dat wel doet. Met WordPress kan je zelf je eigen metateksten toevoegen en meer. Zo heb je direct een grote voorsprong op de niet-WordPress gebruikende concurrentie!

 

Duizenden plug-ins

WordPress heeft ongeveer 50.000 plug-ins. Hiervan zijn er honderden tot misschien wel duizenden plug-ins op gemaakt om jouw SEO score te verbeteren. Door het downloaden van een plug-in die jouw SEO op effectiviteit en functionaliteit scant kan je snel fouten onderscheppen en verbeteringen toepassen.

Meer dan 30% van alle websites op het internet maken gebruik van WordPress. Dit percentage is zo hoog om een reden. WordPress biedt waanzinnige zoekmachine optimalisatie opties die jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen.

Easy SEO Toolkit

Één van de meest gebruikte SEO plug-ins van WordPress is Yoast SEO. Echter werkt Yoast SEO niet feilloos met de Elementor page builder die wij, net als vele andere internet bureaus gebruiken. Omdat wij bij WPinaday graag innovatief denken hebben we zelf een oplossing ontwikkeld. Onze programmeurs hebben hun beste beentje voorgezet om een effectieve SEO plug-in voor Elementor te maken. Zo ontstond Easy SEO Toolkit. Met Easy SEO Toolkit kan je jouw WordPress SEO managen zonder dat dit foutieve of onjuiste resultaten oplevert.

Ben je benieuwd naar de Easy SEO Toolkit? Download ‘m hier

Nu het duidelijk is waarom SEO en WordPress een gouden marketing combinatie zijn wil je natuurlijk meteen jouw eigen WordPress website gevuld met SEO content. WPinaday gaat jou daarbij helpen! Vraag vandaag nog een afspraak aan of bel even op om de mogelijkheden te bespreken.