Originele content: Een must have voor jouw website!

Soms lijkt het allemaal zo makkelijk. Je zet een pagina op, copy pasted een tekstje van Google, pakt een stuk of 5 foto’s van Shutterstock en je bent klaar. Echter is dit niet de optimale manier om het beste uit jouw website te halen. In dit artikel zetten we op een rijtje waarom het maken van je eigen content de sleutel tot succes is.

Het maken van professionele eigen content straalt beroepsbekwaamheid uit. Het wekt vertrouwen op en zorgt voor die extra duw in de rug om toch over stag te gaan bij twijfel. Het gezicht of bedrijf achter een website zien is voor de consument erg fijn. Of wij nog tips hebben? Natuurlijk.


Eigen (SEO) teksten

Het maken van eigen (SEO) teksten is enorm belangrijk voor hoe goed je gevonden wordt in Google. SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en op het moment dat je een tekst van internet pakt, straffen zoekmachines dat enorm af. Bovendien ben je niet je concurrent, jij hebt je eigen unieke selling points waarom je bekend wilt staan. Laat die in je teksten goed naar boven komen. Mocht je echt moeite hebben met het schrijven van goede teksten, dan kan je dat ook altijd door professionals laten doen. WPinaday helpt je hier graag bij.

 

Fotografie

WPinaday heeft regelmatig projecten gedaan in samenwerking met professioneel fotograaf Hans Pieterse. Naast dat hij onze foto’s heeft gemaakt, heeft hij ook beelden geschoten bij relaties van ons zoals VochtPro, DMC Makelaars en meer. Wat bij zijn foto’s altijd opvalt is hoe de compositie, het kleurgebruik en de overige sfeer een duidelijk verhaal vertellen. Het gebruik van spraakmakende eigen foto’s geeft je website veel meer karakter. Kijk maar eens naar het voorbeeld hierboven.

Dit is ideaal om boven je concurrenten uit te springen. Als je een dienst aanbiedt met veel concurrenten dan valt de keuze van de consument al gauw bij welk bedrijf het beste oogt.

 

Eigen mock-ups

Wij hebben ook voor onder andere Festicap onze eigen mock-up gemaakt. Door het realisme en de extra details die je kan toevoegen aan de omgeving creëer je toch weer een aantal grote bouwstenen waarmee je meer professionaliteit uitstraalt. Als de klant locaties als jouw kantoor, vestiging of stad herkent, zorgt dat voor extra waardering. Het is juist dat extra stapje dat graag gezien wordt. Want als jij als bedrijf graag de tijd neemt om je eigen unieke stijl te creëren, doe je dat ook voor de consument.

Wil je weten hoe je een originele recyclebare mock-up maakt? Kijk dan deze video!

Animaties

Naast foto’s is andere content als video en animatie ook erg belangrijk. Wil je een moeilijk onderwerp op een luchtige snelle manier uitleggen? Gebruik dan animatie! Een animatie hoeft niet duur te zijn en brengt een boodschap op een veel originelere en creatievere manier over dan een tekst. Een bedrijf dat ons en onze klanten vaak helpt is Wannamation.

Het visueel kunnen overbrengen van bepaalde standpunten werkt ook veel overtuigender. Als je duidelijk wilt maken dat Nederland 60 keer in Algarije past, komt dat veel krachtiger over als je een visuele vergelijking trekt.


Bij WPinaday helpen we je graag om een originele karakteriserende website op te zetten. Kom je er alsnog niet uit? Dan brengen we je ook graag in contact met contentcreators die er voor kunnen zorgen dat jouw website ver boven alle concurrentie uitstijgt.

Waar wacht je nog op? Neem vandaag contact met ons op!