Waarom WordPress updaten zo belangrijk is

Er wordt altijd maar geroepen dat het updaten van WordPress heel belangrijk is, maar waarom eigenlijk? Als alles gewoon werkt en je geen behoefte hebt aan nieuwe functies op WordPress is updaten toch alleen maar onnodig werk? Fout. Het updaten van WordPress is enorm belangrijk en wij gaan je in dit blog precies uitleggen waarom.

Beveiliging

We kunnen het niet genoeg zeggen maar WordPress up-to-date houden is cruciaal voor de veiligheid van jouw website. Meer dan 30% van alle websites is gebouwd met WordPress, door deze grote meerderheid is de CMS ook direct aantrekkelijk voor hackers. Doordat elke WordPress update versie-opmerkingen bevat (een opsomming van alles wat is gefixed en toegevoegd aan de CMS) kunnen hackers exact zien wat eerdere fouten waren. Outdated websites bevatten deze gaten nog steeds en kunnen dus makkelijk gekraakt worden.

Echter hoef je niet bang te zijn dat je website gevaar loopt als hij goed beveiligd is en up-to-date. Gehacked worden kan altijd gebeuren natuurlijk, maar de kans is niet groter met WordPress dan met een andere CMS. Sterker nog, er is zo’n breed aanbod aan extra beveiliging dat je zelfs extra veilig zit als je een WordPress website hebt.

 

Bugfixes

Per update worden er kleine foutjes binnen WordPress opgelost. Deze foutjes maken WordPress niet alleen veiliger maar maakt ook bepaalde functies weer bruikbaar. Soms gedragen functies zich raar door een programmeerfoutje, door het updaten van WordPress worden de ontdekte fouten weer rechtgezet.

Nieuwe functies en verbeterde prestaties

WordPress updaten maakt het gebruik van de CMS ook een stuk makkelijker. Er worden regelmatig nieuwe handige tools en functies toegevoegd aan WordPress maar ook de prestaties worden regelmatig verbeterd in nieuwe updates. Hierdoor wordt je website sneller, behaal je betere resultaten etc.

Ook worden er cosmetische updates uitgebracht. Dit houdt in dat het uiterlijk van bijvoorbeeld de interface wordt verbeterd.

plugins en thema’s

Echter moet je naast WordPress ook al je extensies, thema’s en plugins updaten. Kijk bij de plugin database altijd voor welke versies de plugins zijn geoptimaliseerd. Als je een WordPress versie gebruikt die niet getest is in combinatie met de plugin kan dat ernstige compatibiliteitsproblemen met zich meebrengen zoals het beruchte Witte Scherm Des Doods. Daarbij kan je niks meer in je admin-omgeving veranderen doordat het scherm wit blijft.


Voorkom dat jouw website gehacked of onbruikbaar wordt door je updates en beveiliging door WPinaday te laten verzorgen. Neem contact met ons op via deze pagina.