Wanneer kies je voor een WooCommerce website?

Wil je een website opzetten maar weet je niet wat WooCommerce precies inhoudt en of je het nodig hebt? Geen enkel probleem! In dit blog gaan we je precies uitleggen waarom jij WooCommerce wel of niet nodig hebt. 

 

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een essentiële plugin voor WordPress voor iedereen met behoefte aan een webshop. WooCommerce is een van de grootste en makkelijkste webshop plugins die er op dit moment te vinden is en blijft alsmaar groeien. De plugin die werd gemaakt door drie WordPress enthousiasts als een simpele enkele plugin is in een rap tempo uitgegroeid tot een van de bekendste webshop plugins en is miljoenen keren gedownload.

 

Wat zijn de voordelen?

Wij maken er ook niet voor niets al jaren gebruik van. De voordelen van WooCommerce zijn oneindig. Je kan erg makkelijk, veilig en snel betalingen ontvangen en je producten te koop aanbieden. Naast deze voordelen, is WooCommerce in de basis ook nog eens 100% gratis. Daarna kan je er zelf voor kiezen of je wilt uitbreiden met betaalde of gratis extensies en plugins.

WooCommerce crasht niet als je webshop nou beter loopt dan verwacht. Mocht hij toch wat trager worden, kan je altijd een sneller pakket bij je webhost regelen. Zo heb je dat allemaal zelf in de hand en komen er geen onverwachte kosten aan het einde van de maand aanwaggelen.

WooCommerce is ook goed voor de SEO doordat de plugin alle basisvereisten voor een goede positie in de zoekmachine bevat. SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en hoe beter je SEO score, hoe hoger je bij de zoekmachines scoort. Mocht je hier nou niks van snappen? Kijk dan hier.

 

Is het wat voor mij?

Of het wat voor je is? Dat ligt aan jouw wensen. Wil je een webshop dat fysieke producten verkoopt? Dan is het antwoord direct ja. WooCommerce werkt ontzettend prettig en zelf dingen aanpassen kan gemakkelijk zonder dat er enige programmeerkennis nodig is.

Wil je een webshop dat online producten of diensten verkoopt? Zelfs dan is WooCommerce ideaal. Je kan ontwerpen, digital art, tickets voor evenementen en meer verkopen zonder enige beperking. En zoals eerder aangegeven zorgt het snelle secure betaalsysteem voor probleemloze betalingen. Ontzettend handig dus!

Als je niet van plan bent jouw producten online te verkopen, dan kan je het beter houden bij een WordPress website zonder WooCommerce. WordPress kan verder door het brede aanbod aan plugins en functies alles waar jij behoefte aan hebt waarmaken.

Ben je nou helemaal enthousiast over WooCommerce en wil je direct de mogelijkheden van WooCommerce bespreken?

Klik dan hier. Ben je er achter dat het toch niets voor jou is? Vraag dan hier je WordPress gesprek aan!

Kom je er helemaal niet uit? Neem dan contact met ons op!

Bekijk ook

De beste plekken voor gratis afbeeldingen voor je website

Restaurant of café gesloten wegens Coronavirus maatregelen? Bezorg maaltijden!

WordPress en SEO: Een perfecte match

Amazon in 2020 naar Nederland: Zo verkoop je producten op Amazon.nl