Website laten maken: Waar moet je beginnen?

Dus, je wilt een website laten maken maar weet niet waar je moet beginnen? Het opstarten of renoveren van een website klinkt misschien als een hele klus, maar WPinaday heeft je rug. In dit artikel leggen we je uit hoe het proces in zijn werking gaat en waar je allemaal aan moet denken bij het laten maken van je eigen website.

Een website laten maken begint bij het aanvragen van een offerte

WPinaday helpt je graag met datgene waar jij behoefte aan hebt. Al bij het aanvragen van de offerte kan je aangeven wat je van ons verwacht, zodat wij meteen een goed beeld hebben van jouw wensen. Ga je een online webshop beginnen en straks online producten verkopen? Of wil je juist een strakke online presentatie van je bedrijf en wil je leads genereren?

Een offerte aanvragen doe je hier voor een WordPress website en hier voor een WooCommerce website. (Weet je het verschil niet? Lees dan nog even verder!) We beantwoorden je aanvraag binnen 24 uur om al je wensen in kaart te brengen. Lekker snel, net zoals onze websites!

Kies je voor WordPress of WooCommerce?

Ten eerste is het handig om de vraag te beantwoorden waarom je überhaupt gebruik zou willen maken van deze twee diensten. Hier is één simpel antwoord op: WordPress en WooCommerce zijn ontzettend flexibel, snel en gebuiksvriendelijk.

Nu we dit helder hebben is de vraag nog altijd welke elementen die knoop doorhakken bij de keuze tussen WordPress of WooCommerce. Je maakt altijd gebruik van WordPress, maar of je gebruik wilt maken van de plugin WooCommerce hangt af van het feit of je een webshop wilt. Mocht dit het geval zijn, dan is WooCommerce de beste oplossing. In WooCommerce kan je eenvoudig artikelen te koop stellen, zijn er pakketten waarmee je binnen de webshop met iDeal kan afrekenen en meer. Als je geen webshop wilt, valt de keuze op WordPress. In WordPress zijn verder al jouw wensen te realiseren.

Het eerste gesprek

Nu je een beetje een idee hebt van wat je wil wordt het tijd voor het eerste gesprek. Je wordt zo snel mogelijk telefonisch benadert. In dit gesprek maken wij een afspraak waarin we een duidelijk beeld schetsen van jouw visie en welke doelstellingen behaald moeten worden. Verder bespreken we na een korte kennismaking globaal welke sfeer er overgebracht moet worden op de site, hoe hij eruit moet gaan zien en meer. Na dit gesprek is het tijd om alle definitieve bestanden aan te leveren.

Wat moet ik aanleveren?

Om onze producten zo dicht mogelijk bij jouw persoonlijke wensen te brengen vragen wij wel om een aantal bestanden. Zo vragen we naast een duidelijke pagina indeling, ook om een logo, kleurenschema met kleurcodes, eventuele illustraties, hoge resolutie foto’s, teksten en alles wat jij verder nog in je website wilt hebben. Mochten er bestanden ontbreken, dan kunnen wij altijd samen zoeken naar een oplossing. We werken samen met ervaren copywriters, fotografen, video makers en animatoren om projecten van A tot Z te realiseren.

Op het moment dat we alle content hebben verzameld plannen wij het project in voor realisatie. Aangeleverde content beoordelen we altijd op kwaliteit. We hebben niets aan onscherpe foto’s of haperende video’s 😉

Het proces van een website laten maken

Het bouwen van een WordPress website duurt ongeveer 2 tot 3 weken, waarna we de eerste opzet presenteren. In deze periode hoef jij verder niks te doen. Zodra de eerste opzet af is sturen we deze door voor de feedback. Omdat wij pas tevreden zijn wanneer jij dat ook bent staan we altijd open voor revisie- en feedback momenten. We doen er gemiddeld één per website maar mocht iets toch nog niet helemaal naar wens zijn, dan passen wij de pagina daar in overleg op aan. Samen met jou komen we dan tot een eindproduct waar jij content mee bent.

De lancering van je WordPress website

Pak die fles champagne er maar bij want het is tijd voor de lancering! Het moment waar iedereen op gewacht heeft. Jouw WordPress website of WooCommerce webshop kan nu eindelijk live. Dit is natuurlijk geweldig nieuws maar dit is ook de tijd om de beslissing te maken over de volgende fase.

Wie gaat de website bijhouden, updaten en hosten?

Andere diensten

Naast het bouwen van websites leveren wij ook nog aanvullende diensten. Zo bieden wij hosting voor WordPress websites en WooCommerce webshops in combinatie met technisch onderhoud en support. Daarnaast verzorgen wij ook zoekmachine optimalisatie (SEO) campagnes om jouw website beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google.  Deze extra mogelijkheden bespreken we graag na oplevering van de website.

Mocht je klaar zijn voor het aanvragen van een offerte klik dan hier.

Voor verdere vragen kan je ook altijd contact met ons opnemen.

We kijken uit naar een kennismakingsgesprek. De koffie staat altijd klaar!

Bekijk ook

De beste plekken voor gratis afbeeldingen voor je website

Restaurant of café gesloten wegens Coronavirus maatregelen? Bezorg maaltijden!

WordPress en SEO: Een perfecte match

Amazon in 2020 naar Nederland: Zo verkoop je producten op Amazon.nl