WPinaday sponsor De Grootste Band Van Nederland

Op 28 mei vindt de tweede editie van De Grootste Band Van Nederland plaats in Haarlem. Het initiatief werd opgezet door Alain Timmers, die geïnspireerd raakte door een Italiaanse video waarin te zien was hoe zo’n 1000 muzikanten samen “Learn To Fly” van de Foo Fighters speelden. Het was zo’n indrukwekkend gezicht, dat Alain twee jaar geleden besloot dat er ook zoiets in Nederland moest komen. Naast dat het zowel vorig jaar als dit jaar een onvergetelijk evenement is, steunt De Grootste Band ook het goede doel Muziekids, een stichting die studio’s bouwt in ziekenhuizen voor langdurig zieke kinderen en ze zo met alle facetten van muziek in aanraking laat komen.

Vorig jaar meldden zo’n 220 muzikanten zich aan om mee te doen, wat resulteerde in een bomvolle Grote Markt in Haarlem. Omdat de eerste editie zo succesvol bleek, besloot de organisatie het dit jaar opnieuw te doen in een nog veel grotere setting. De eerste opzet was om het Guinness Book Of World Records te halen, maar daarvoor moeten er meer dan 1000 muzikanten meedoen. Dit is helaas niet gelukt, maar met inmiddels meer dan 600 aanmeldingen op de teller is het bijna een verdrievoudiging van het voorgaande jaar. Wegens dit grote aantal aanmeldingen vindt het evenement niet langer plaats op de Grote Markt, dit jaar zal De Grootste Band te bewonderen zijn op de Oerkapkade in de Waarderpolder, vlakbij de Lichtfabriek.

Hier brengen de muzikanten niet één, maar maar liefst zeven liedjes ten gehore ter viering van 60 jaar popmuziek. In aanvulling op Neil Young’s “Rockin’ In The Free World”, het nummer dat vorig jaar gespeeld werd, is er uit elk decennium sinds de jaren ’50 één episch nummer op de setlist gekomen. Onder meer Elvis Presley’s “Jailhouse Rock”, Ike en Tina Turner’s “Proud Mary” en “Let’s Dance” van David Bowie zullen aan bod komen. Niet alleen de setlist, maar ook het aantal verschillende instrumenten is deze editie uitgebreid. Naast drummers, gitaristen, bassisten en zangers is er dit jaar ook plaats voor blazers, toetsenisten en overige instrumenten.

Het opzetten van dit alles mag natuurlijk wel wat kosten. Met de vergunningen, het geluidssysteem, de koptelefoons voor alle muzikanten en de logistiek komt de begroting uit op zo’n €50.000,- en om dat te dekken werkt De Grootste Band Van Nederland met sponsors. Toen WPinaday oprichters Stanley en Jeroen lucht kregen van het initiatief wilden zij ook graag een steentje bijdragen, omdat cultuur en muziek bij hen hoog in het vaandel staan. Samen met een bijdrage van alle deelnemers brengt dat De Grootste Band Van Nederland op een sluitende begroting en belooft het evenement wederom een succes te worden.

Muzikanten kunnen zich aanmelden tot en met 6 mei via DGBVN.nl.

Bekijk ook

De beste plekken voor gratis afbeeldingen voor je website

Restaurant of café gesloten wegens Coronavirus maatregelen? Bezorg maaltijden!

WordPress en SEO: Een perfecte match

Amazon in 2020 naar Nederland: Zo verkoop je producten op Amazon.nl